Kategorier
Uncategorized

Disse dokumenter skal du huske, når du køber investeringsejendomme

Kigger du efter investeringsejendomme til salg? Så er du måske allerede klar over, at det er en stor beslutning, som er forbundet med en masse arbejde og forberedelse. Noget af det, som kan afholde mange fra at investere i ejendomme, er den store mængde af administrativt papirarbejde, som følger med. I dette indlæg vil vi forsøge at gøre processen lidt mere overskuelig for dig ved at give dig et overblik over de dokumenter, som du skal huske at have styr på, når du køber investeringsejendomme.

1. Tjek investeringsejendommens tilstandsrapport

Når man kigger efter investeringsejendomme til salg, er det selvfølgelig vigtigt, at man undersøger ejendommenes tilstand. Her kommer tilstandsrapporten dig til undsætning, da den kan give dig et grundigt indblik i tilstanden, som den er lige nu. Den skrives altid af uvildige sagkyndige og vil derfor være det bedste grundlag for at vurdere, hvor meget arbejde der skal gøres, hvis du beslutter dig for at investere.

2. Skøde, købsaftale og ejerskifteforsikring

I forbindelse med selve købet af investeringsejendomme til salg, er der tre vigtige dokumenter, man skal have styr på. Skødet er det juridiske dokument, som viser, hvem der er den retmæssige ejer af ejendommen. Det er derfor vigtigt, at skødet underskrives af den nuværende og kommende ejer af investeringsejendommen, når den skal overdrages.

En købsaftale er en skriftlig aftale, som fastsætter, under hvilke vilkår købet af ejendommen skal foregå. Det viser bl.a., hvilken købesum der er aftalt, hvornår ejendommen overtages, og hvilke betalingsbetingelser der gælder for købet.

En ejerskifteforsikring er også en god idé at tegne, når man køber investeringsejendomme til salg. Det kan nemlig dække dig som køber mod fejl og mangler på ejendommen, som ikke var inkluderet i tilstandsrapporten. Det giver dermed mere ro i sindet, når man køber en ejendom, da der kan være ting, som er blevet overset, når tilstandsrapporten er blevet skrevet.

3. Finansieringsaftale

Hvis du køber investeringsejendomme til salg med et lån fra en finansiel institution, skal du også have styr på din finansieringsaftale. Læs aftalen grundigt igennem, så du ved, hvilke vilkår der gælder for finansiering af ejendommen.

4. Erhvervslejekontrakt og privat lejekontraktHvis du køber investeringsejendomme til salg med formålet om at udleje dem, er det også vigtigt, at du har styr på erhvervslejekontrakter og private lejekontrakter. Der er stor forskel på lejeloven for almindelige private lejemål og erhvervslejemål. Derfor anbefaler vi, at du sætter dig ind i lejeloven, og hvordan man udformer og skriver en god og fyldestgørende lejekontrakt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *